e-mail: suverenw@gmail.com

Свій погляд

Україна для тих, хто її любить!

Пошук

Новини з відусиль

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 

При екстремальних фізичних і психоемоційних навантаженнях з сироватки крові людини можуть повністю зникнути імуноглобуліни - білкові молекули, які визначають стан імунітету. Їх нормальна концентрація відновлювалася тільки через 2-4 тижні після пережитого стресу.

Деякі вчені вважають, що до 90% всіх захворювань можуть бути пов'язані зі стресом. Негативні, або хворобливі, емоції в два рази підвищують сприйнятливість людини до хвороб будь-якого роду. При стресі різко знижується рівень лейкоцитів, які ідентифікують і знищують всі сторонні речовини. Вироблення адреналіну і кортизолу знижує здатність знищувати віруси і бактерії що потрапили в організм . У той же час короткочасний стрес навіть корисний. Дослідження американських вчених показало, що у парашутистів перед стрибком рівень імунокомпетентних клітин виявився на 40% вище середнього.

Селезінка фільтрує кров, видаляючи з неї всякі залишки, старі кров'яні клітини і чужорідні субстанції і насичуючи її новими імунними клітинами.

 

Вона стане працювати більш ефективно, якщо щодня робити масаж, що підсилює кровообіг в цьому важливому органі. Для цього достатньо покласти розігріту ліву долоню на область селезінки і погріти її півхвилини, потім кілька хвилин погладити її за годинниковою стрілкою і проти неї. Необхідно мати на увазі: селезінка любить дві речі - тепло і свободу! Селезінка працює на міді (какао, баранина, телятина, морепродукти - креветки, устриці, кальмари та ін.). Вживайте більше овочів зеленого кольору, солодкого перцю, помідорів, чорної смородини, настою шипшини, та цитрусові, в яких міститься багато вітаміну «С».
Імунні клітини організму містять білкові субстанції. Тому головна складова для підтримки і зміцнення імунітету - білкові продукти, що містять повний набір незамінних амінокислот (нежирне м'ясо, риба, сир, яйця, молочні продукти). Опірність хворобам залежить від кишкової мікрофлори - велика кількість імунних клітин локалізовано в слизовій оболонці кишечника. Кишковм бактеріям потрібні фрукти, що містять пектинові речовини, зернові, хліб з борошна грубого помелу і кисломолочні продукти з біфідо лактобактеріями. А ось підвищення імунітету і нормалізація травлення від йогуртів з пробіотиками не відбувається, вважають фахівці Європейського центру з безпеки продуктів харчування.
Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я назвали 10 продуктів, які зміцнюють імунітет, перешкоджають канцерогенним процесам, підтримують хорошу роботу серця, судин і клітин головного мозку це: яблука, морква, капуста, зелений чай, помідори, гострий перець чілі, броколі, цибуля, крес-салат і чорниця. Англійські вчені стверджують, що сніданок зміцнює імунну систему і захищає нас як від ГРВІ, так і від стресів. У той же час встановлено, що в стані голоду імунна система людини починає працювати з подвоєною силою для протистояння патогенним мікробам. Тому і рекомендується при захворюванні низькокалорійна дієта.
Багато бета-глютана, що підтримує імунні клітини в стані підвищеної активності, міститься в грибах. В них також міститьця антиоксидант ерготіонен, що захищає очі, шкіру, нирки, печінку і кістковий мозок від окислення. Дуже ефективний щоденний прийом столової ложки порошку з білих сушених грибів, навіть при роботі з радіоактивним випромінюванням.
Для імунітету дуже корисно, якщо в тепле молоко додати 10 крапель часникового соку і випити перед сном. Можна протягом дня з'їдати два зубчики часнику, запиваючи їх молоком.

Для дорослих дуже корисні такі поєднання продуктів: натертий часник, лимонний сік і мед - по 1-2 чайної ложки в день. Часник можна замінити соком цибулі. Регулярне споживання цього природного продукту перешкоджає старінню організму. Для зміцнення імунітету рекомендується також змішати в рівній кількості мед, подрібнені ядра волоських горіхів, родзинки (без кісточок) і курагу, запарених напередодні. Можна включити до складу толокно або геркулес. На ½ склянки окропу 2-3 ч. Ложки суміші, вживати після їжі.

Ніколи не вживайте в їжу сирий яєчний білок, так як він нейтралізує найцінніший біотин (вітамін «Н», «В7»), «вітамін опірності», що веде до ослаблення імунітету.
Важливу роль в нормалізації функціонування імунної системи відіграють вітаміни і мікроелементи (залізо, цинк, мідь). Дефіцит вітаміну «А» призводить до придушення клітинної і тімусзалежної гуморальної відповіді, зменшення вмісту лімфоцитів в коркових зонах вилочкової залози. Недостатність вітаміну В12 проявляється анемією, зниженням стійкості до інфекцій, порушеннями реакцій клітинного імунітету. Вітамін D, який рекомендується застосовувати в місяці, в назві яких є буква «р», також бере участь в регуляції роботи імунної системи.
Роль імуностимуляторів властива ефірним оліям (м'ята, розмарин, апельсин). Під дією ефірних масел зростає імунітет шляхом регуляції вмісту секреторного імуноглобуліну «А», що є основним носієм протимікробного і противірусного захисту. При використанні імуностимуляторів зростання імунних клітин обертається шкодою при ряді аутоімунних захворювань. При таких захворюваннях імунна система починає сприймати власні тканини як чужорідні і пошкоджувати їх. Імуностимулятори лише підсилюють цей процес. Також потрібно пам′ятати, що при тривалому і безконтрольному застосуванні імуностимуляторів організм перестає виробляти власний інтерферон. Найвідоміші природні імуностимулятори: ехінацея, женьшень, елеутерокок, алое, каланхое, арніка, естрагон, чага, а також мед, прополіс, часник.