e-mail: suverenw@gmail.com

Свій погляд

Україна для тих, хто її любить!

Пошук

Новини з відусиль

От через що найбільше москалі не люблять українців, то це те, що вони майже не піддаються різного роду навіюванням чи гіпнозу. А як і піддаються, то поводяться зовсім не так як від них очікують. Тому й кажуть де три українця там чотири гетьмана. І це правда. Бо у кожного буде своє,незалежне, бачення тих чи інших питань, тут кожен сам-собі гетьман, але між собою виберуть ще й головного, щоб було с кого спитати, в разі чого. От наприклад з салом. Як не критикували українців, як не навіювали, що сало шкідливе для зоров'я, а їм як об стіну горохом. Жують собі та ще й часником прикушують, та й такий щасливий вигляд мають, що так москалеві і хочеться українцю по шиї хряснуть. Та й пробували вже, і не раз, і кожного разу губили по пару зубів по дорозі додому, дорікаючи українцям за непорозуміння. А українці як жували так і жують своє, свиняче, сало з часником, бо знають… Сало це сила!
 
От якраз з цього приводу, невеличка стаття в перекладі, яку вдалось виявити за посиланням:
 
Реабілітація свинячого сала.
 
Смажити на салі здоровіше, ніж на соняшниковій олії, кажуть вчені.
Багато десятиліть нас дезорієнтували інформацією про продукти, які ми їмо, вказуючи які з них є здоровими, а які ні.
 
Наприклад, з початку ХХ століття нам говорили, що свинячий жир - це нездорова речовина, яку потрібно замінити рослинними оліями.
 
Ну, а що насправді?
 
Правду і брехню поміняли місцями. Правда протилежна тому, в чому нас переконували.
Вірно, що вживання сала має бути обмеженим, але як стверджують останні дослідження, смажити продукти на салі - більш здоровий підхід, ніж використання більшості рослинних масел. Насправді при нагріванні до температури смаження багато рослинних масел виділяють токсичні речовини, які можуть викликати ряд серйозних проблем зі здоров'ям, у тому числі рак, недоумство і хворобу серця.
При смаженні рослинні масла виділяють отрути.
 
Професора Мартіна Гротвелда Де Монфора з університету в Лестері, що займається експертизою в області біоаналітичної хімії та хімічної патології, недавно попросили провести дослідження, щоб визначити, які кулінарні жири є здоровими. Його висновки оскаржили загальну думку щодо використання насичених жирів в порівнянні з поліненасиченими.
Хоча нам уже давно твердять, що поліненасичені жири, такі, як знайдені, наприклад, в соняшниковій олії, здоровіші, ніж насичені жири, що містяться у вершковому маслі і салі.
 
Зі статті Де Монфора, розміщеної на сайті університету: «Коли жири і масла нагріваються, відбуваються зміни їх молекулярної структури. В результаті виробляються хімічні речовини, які називаються альдегідами. Вони можуть викликати захворювання серця і рак ».
Професор Гротвелд виявив, що соняшникова та кукурудзяна олія виробляють небезпечних альдегідів в 20 разів більше, ніж рекомендує ВООЗ. Гротвелд і його команда з'ясували, що продукти, приготовані на рапсовій олії, вершковому маслі, гусячому жирі або оливковій олії, виділяють значно менше токсичних альдегідів, ніж знайдено в соняшниковій олії, кукурудзяній олії та інших зазвичай використовуваних рослинних маслах.
 
Але як же сталося, що сало набуло погану репутацію? Повчальна історія Сало - лише один з продуктів, від якого нам пропонували відмовитися. Як і у випадку з іншими нібито «хворими» продуктами, («іван-чай» наприклад) реальна причина в тому, що хтось захотів заробити на його заміннику.
У випадку з салом нам брехала компанія «Procter & Gamble», яка хотіла продати свій новий продукт Crisco, винайдений в лабораторії в далекому 1907 році.
 
У 1906 році був опублікований роман Ептона Сінклера «Джунглі». У книзі описувалися натуралістичні подробиці діяльності м'ясної промисловості і похмурі сцени на чиказьких бойнях. Це була фантастика, але описів того, як робочі падають в киплячі чани з салом, було досить, щоб у багатьох викликати нудоту і неприйняття ситуації. Однак відрази громадськості до думки про вживання сала, викликати прочитанням однієї книги, можливо, не вистачило б, щоб змінити ситуацію на ринку, та тут таки «Procter & Gamble» почала продавати спеціальний маргарин (твердий жир), зроблений з рослинних масел.
Компанія активно шукала способи збуту бавовняного масла, якого у неї була величезна кількість, через те що ринок продажу свічок стрімко скоротився з винаходом електричної лампи.
Хто, як і навіщо підмочив репутацію сала.
 
У 1907 році німецький хімік Е.С.Кайзер показав в штаб-квартирі «Procter & Gamble» в Цинциннаті свій прекрасний винахід. Це була куля жиру. Він виглядав як сало і був приготований як сало. Але свині тут були ні до чого. Куля була гідрогенізованим бавовняним маслом.
Компанія змогла через розумний маркетинг переконати громадськість, яку вже «нудило» через книги Сінклера, що в її лабораторії створений продукт більш чистий і здоровий.
 
«Procter & Gamble» запустила рекламну кампанію, яка змусила людей думати, що існують жахливі історії фальсифікованого сала. Інші рекламні матеріали розхвалювали Crisco як чисту й здорову їжу. Компанія спакувала продукт в білу обгортку і кинула в маси слоган: «Шлунок вітає Crisco». Решта - вже історія.
 
У 1950 році вчені ще раз «підмочили» репутацію сала, заявивши, що насичені жири викликають захворювання серця. До цього моменту широкий загал вже став цуратися сала. Мораль всієї цієї історії полягає в наступному. Всякий раз, коли вам будуть говорити, що в лабораторіях створений продукт більш високої якості і більш корисний для вас, ніж природна речовина, яку ваші предки використовували протягом тисяч років, вам не завадить здоровий скептицизм. Думайте, інакше в черговий раз станете жертвою обману. Факт, що серед таких понад 90 відсотків населення планети, не привід для спокою і не виправдання для легковірності.

Перекладено з: http://www.perunica.ru/zdrava/8423-reabilitaciya-svinogo-sala.html